4D ultrahang Győr,magzat,babamozi,,rendellenesség,2D,3D,4D
loader

Bejelentkezés: hétköznaponként 10-18 óráig a következő telefonszámon:

Mobil: +36-30/950-15-10

E-mail: info@kyncs.hu


Ultrahang

A 20 Hz-nél alacsonyabb frekvenciájú rezgéseket infrahangnak, a 20 000 Hz-nél magasabb frekvenciájú hangokat ultrahangnak nevezzük. Napjainkban is érnek minket az ultrahanghoz hasonló természetes hatások. Emberek számára nem hallható, a szervezetre nincsen káros mellékhatása.

A magzat az ultrahang vizsgálat során nem érzékel beavatkozást. Természetesen fontos, hogy indokolatlanul ne használjuk, de a terhesség során a baba fejlődésének nyomon követésére jelenleg ez a legkorszerűbb, legmegbízhatóbb noninvazív vizsgálat.

Mi a 2D ultrahangvizsgálat?

A 2 dimenziós ultrahang a klasszikus "fekete-fehér" változat. Az első trimeszterben ez a leglátványosabb forma, mivel a magzat egyetlen metszetét, egy sík képét jeleníti meg. A vizsgálatok, szűrések ebben a formában végezhetőek legpontosabban.

  

Mi a 3D ultrahangvizsgálat?

A 3 dimenziós vizsgálat a képalkotás azon formája, mely térben ábrázolja a magzatot, életszerűségében már-már fényképre emlékeztet.
Az orvostudomány fejlődésének köszönhetően már ez a változat is sokat segít a diagnosztikában, hozzájárul- a 2 dimenziós ultrahangot kiegészítve- bizonyos eltérések felismeréséhez is.

Mi a 4D ultrahangvizsgálat?

A 4 dimenziós ultrahang, elterjedtebb nevén "babamozi" annyiban különbözik a 3 dimenziós változattól, hogy itt a negyedik dimenzió, az idő, így a magzat mozgását is nyomon követhetjük. Végigkisérhetjük az aktuálisan belül zajló eseményeket, a méhen belül lakó mozdulatait és ténykedését.
A második trimesztertől hihetetlen módon felgyorsulnak az események és ilyenkor már nagyon aktív életet élnek a kis pocaklakók.

  

Jelentősége:

A 4D ultrahangvizsgálatok diagnosztikai jelentősége kiemelkedik a megszokott módszerektől. Készülékünk kedvezőbb, szoborszerű ábrázolást nyújt a magzatról. A felszíni képalkotás az esztétikai élményen túl lehetőséget biztosít egyes speciális fejlődési rendellenességek kiszűrésében, mely egyben a szülők megnyugtatására is szolgál. Különösen igaz az arc, a bőrfelszín és a végtagok, újak eltérő fejlődésére. Mindemellett óriási jelentősége van annak, hogy a kismama számára is érthető, jól látható formában jelenik meg mindaz, amire várandóssága alatt oly sokat gondol. A magzat vitális (az élettel összefüggő) funkciói pontosan nyomon követhetők a vizsgálat során. A szülők már megszületés előtt is szemmel kisérhetik születendő gyermekük érzelmi reakcióit, arc kifejezését, mozgásait. A vizsgálat segítségével következtetések vonhatók le a méhen belüli magzati állapotról. Az édesapák is közelebb kerülhetnek a méhen belül zajló eseményekhez, mivel ők az anya testében végbemenő folyamatokat és a magzat belső életét csak kívülről, közvetve érzékelhetik. Továbbá a vizsgálat kedvezően hat a szülők és a magzat érzelmi kötődésének erősebbé válásához.