4D ultrahang Győr,magzat,babamozi,,rendellenesség,2D,3D,4D
loader

Káros-e az ultrahang?

Az ultrahang nem ártalmas.
Az ultrahanggal vizsgáló berendezések ártalmatlan hanghullámokat bocsájtanak ki, amelyek visszaverődnek, kirajzolva a magzatot, vizsgált szerveit, testrészeit, valós anatómiai képét. Ezek a vizsgálati módszerek teljesen ártalmatlanok. Bizonyítottan semmilyen káros hatásuk nincs a szervezetre, hiszen nincs sugárzás, nincs károsanyag lerakódás, kibocsátás sem.

Előnyei?

Az ultrahangvizsgálatok segítségével sok minden láthatóvá válik, ami a szervezeten belül történik. Főleg rendellenességek kiszűrésére, betegségek okának keresésére használják a szakorvosok a szülészet- nőgyógyászatban.

Mi a 2D ultrahangvizsgálat?

A két dimenziós ultrahangvizsgálat a klasszikus "fekete-fehér" változat. Az első trimeszterben ez a leglátványosabb forma, mivel a magzat egyetlen metszetét, egy sík képét jeleníti meg. A vizsgálatok, szűrések ebben a formában végezhetőek legpontosabban.

 

  

 

Mi a 3D ultrahangvizsgálat?

A három dimenziós ultrahangvizsgálat szoborszerű ábrázolást biztosít. Az ultrahangdiagnosztika szerves részévé vált.
Az orvostudomány fejlődésének köszönhetően nagyban hozzájárul- a két dimenziós ultrahangvizsgálatot kiegészítve- bizonyos eltérések felismeréséhez is.

Mi a 4D ultrahangvizsgálat?

A négy dimenziós ultrahangvizsgálat, elterjedtebb nevén "babamozi" annyiban különbözik a három dimenziós változattól, hogy itt a negyedik dimenzió, az idő, így a magzat mozgását is nyomon követhetjük. Végigkisérhetjük az aktuálisan belül zajló eseményeket, a méhen belül lakó mozdulatait és ténykedését.
A második trimesztertől hihetetlen módon felgyorsulnak az események és ilyenkor már nagyon aktív életet élnek a kis pocaklakók.

 

 

 

 

              

 

 

 

 

 

   

 

Jelentősége:

A 4D ultrahangvizsgálatok diagnosztikai jelentősége kiemelkedik a megszokott módszerektől. Készülékünk kedvezőbb, szoborszerű ábrázolást nyújt a magzatról. A felszíni képalkotás az esztétikai élményen túl lehetőséget biztosít egyes speciális fejlődési rendellenességek kiszűrésében, mely egyben a szülők megnyugtatására is szolgál. Különösen igaz az arc, a bőrfelszín és a végtagok, újak eltérő fejlődésére. Mindemellett óriási jelentősége van annak, hogy a kismama számára is érthető, jól látható formában jelenik meg mindaz, amire várandóssága alatt oly sokat gondol. A magzat vitális (az élettel összefüggő) funkciói pontosan nyomon követhetők a vizsgálat során. A szülők már megszületés előtt is szemmel kisérhetik születendő gyermekük érzelmi reakcióit, arc kifejezését, mozgásait. A vizsgálat segítségével következtetések vonhatók le a méhen belüli magzati állapotról. Az édesapák is közelebb kerülhetnek a méhen belül zajló eseményekhez, mivel ők az anya testében végbemenő folyamatokat és a magzat belső életét csak kívülről, közvetve érzékelhetik. Továbbá a vizsgálat kedvezően hat a szülők és a magzat érzelmi kötődésének erősebbé válásához.

Mivel ad többet a 4. dimenzió?

A 4. dimenziónak a látványelemen túl pszichológiai jelentősége is van, hiszen a kisbaba látványa érzelmileg erősíti a kötődést az anya és gyermek kapcsolatban, és ez ugyanúgy vonatkozik az apukákra is. Felejthetetlen élmény, mikor már a születés előtt láthatjuk a gyermekünket a méhen belül mozogni, fordulni, vagy éppen aludni. Látni az arcocskáját, ahogy ásít, grimaszol, vagy mosolyog, kalimpál a kezeivel, rugdos a lábaival. Szembeötlőek lehetnek a szülőkkel kapcsolatos hasonlóságok. Ilyenkor tudatosul az anyukában igazán ki is lakik az pocakjában, kit hordoz, kit simogat naponta többször, kihez beszélget. Diagnosztikai szempontból elsősorban az arc rendellenességeiben ad segítséget, hogy a legkisebb deformitást is fel tudjuk ismerni, megjeleníteni.

Kell-e beutaló?

Nem kell beutaló.

Mikor érdemes 4D ultrahangvizsgálatra menni?

Az ajánlott leglátványosabb időszak a 26. gestatiós héttől.

Hogyan tudok bejelentkezni?

A vizsgálatra telefonos bejelentkezés szükséges, kollégáink 10- 18 óráig tudják fogadni hívását a következő telefonszámon: 30/950-1510

Kik végzik a vizsgálatokat és milyen géppel?

A vizsgálatokat elsősorban speciálisan erre kiképzett és ezen a területen gyakorlott szakemberek (szonográfus, orvosok) végzik.

Mindig tökéletes képet kapunk?

Törekszünk a legjobb minőséget szolgáltatni pácienseink számára. Amennyiben a látási körülmények nagyobb mértékben korlátozottak, lehetőség nyílik egy újabb időpont egyeztetésre és a vizsgálat megismétlésére.

Mit tartalmaz?

Rendelőnkben a 4D ultrahangvizsgálat a következőket tartalmazza: vizsgálat, lelet, DVD-t fél órás felvétellel.

Mit hozzak magammal a vizsgálatra?

A várandós anya gondozási könyvét, orvosi leleteket.